Connect with us

Останато

Oткриени вкупно 635 фалсификувани пари во Хрватска

Објавено

на

Хрватската народна банка повика на внимателност, бидејќи во првите 6 месеци од  годинава се откриени вкупно 635 фалсификувани пари од сите валути.

Нешто над половина од тој број се однесува на лажни картици, а речиси третина на фалсификувани евра.

Од вкупниот број на откриени фалсификувани пари од сите валути, најголем удел имаа фалсификати на куни – 55,6%, а следат фалсификувани евра 32,5% и американски долар 11,3%, според податоците на ХНБ.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange