Connect with us

Останато

More money: Црногорска платформа за паметни финансиски одлуки

Објавено

на

More moneyMore money  претставува платформа што користи вештачка интелигенција за давање паметни совети за донесување одлуки поврзани со управување со лични финансии.

Овој црногорски старт – ап користи интерактивна текстуална комуникација со своите корисници. На пример, корисникот испраќа прашања, на коишто добива одговор во пишана форма како од неговиот пријател.

Благодарение на вештачката интелигенција, апликацијата овозможува и говорни команди, па што и да побара корисникот – апликацијата ќе му одговори. Преку платформата More money, корисникот може да сподели било каков деловен документ, којшто потоа се анализира во целост. Апликацијата ги одвојува неопходните информации, ги сумира податоците и на крајот дава финансиски совет.

Извор: bi.mk

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange