Connect with us

Странски банки

Lloyds Banking Group најави 3.000 отказни решенија и затворање на 200 филијали

Објавено

на

Lloyds Banking Group најави дека ќе затвори 3.000 работни места и ќе затвори повеќе од 200 филијали до крајот на следната година.

 

Комерцијалната банка, која делумно е во сопственост на британската влада, по договорот за финансиска помош, за време на финансиската криза, изјави дека економските изгледи за Велика Британија се неизвесни со оглед на референдумот од 23 – ти јуни за напуштање на Унијата, но сепак предупреди на забавување на растот на земјата.

Lloyds Banking Group нагласи дека планира да ги намали годишните трошоци за дополнителни 400 милиони фунти, или околу 525 милиони долари, до крајот на 2017 година. Имено, покрај отказните решенија и затворањето на дел од филијалите банката соопшти дека ќе продаде и дел од имотот кој го поседува.

Во моментов Lloyds Banking Group има 74.117 вработени.

Извор nytimes.com

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange