Connect with us

Останато

Herbalife ќе плати 200 милиони долари и ќе го смени начинот на работење

Објавено

на

Менaџментот на фирмата Herbalife се согласи да плати 200 милиони долари и притоа да го смени начинот на работење, како и да ги подмири побарувањата на сојузните регулатори, бидејќи ги доведувале идните соработници во заблуда дека брзо ќе се збогатат продавајќи ги нивните производи.

Компанијата Herbalife како што наведуваат федералните агенти во својата тужба, ги доведувала во заблуда луѓето за да станат нејзини дистрибутери или членови.

Им покажувале снимки и брошури од нивните дистрибутери како живеат удобен и раскошен живот. На снимките им биле прикажувани палати, скапи автомобили и сите можни луксузи, додека вистинската состојба била многу поинаква.

Имено, како што наведуваат федералните агенти, голем број луѓе дури биле во загуба или заработувале минимално.

Herbalife ќе може да продолжи да работи доколку сите тврдења со кои ги привлекува идните соработници бидат вистинити.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange