Connect with us

Странски банки

Deutsche Bank затвора 200 филијали во Германија

Објавено

на

Deutsche Bank планира да затвори речиси 200 филијали во Германија, заради воведување на мерки за намалување на трошоците и пренасочување на клиентите на интернет банкарство.

Според информацијата објавена на официјалната интернет страница на германската банка, повеќе од четвртина од филијалите, односно 188 од 723, ќе бидат затворени или споени на поголеми локации, при што најтешко ќе биде погодена германската сојузна држава Северна Рајна, Вестфалија.

Ваквиот потег е дел од плановите насочени кон намалување на трошоците во работењето на Deutsche Bank, чии акции бележат остар пад од почетокот на оваа година и чија пазарна вредност е намалена на околу 18 милијарди долари.

Првиот човек на одделот за работење со приватни и комерцијални клиенти на Deutsche Bank, Кристијан Севинг, рече дека затворањето на филијалите е поврзано со зголемениот фокус на клиентите кон интернет банкарството и дека банката ќе инвестира 750 милиони евра во дигитална понуда до 2020 година.

Во јуни германската банка објави дека има намера да укине околу 3.000 работни места во Германија, од кои 2.500 би се однесувало на одделите за работење со приватни и комерцијални клиенти.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange