Connect with us

Странски банки

Bundesbank очекува значителен економски раст и покрај Brexit

Објавено

на

Германската економија очекува раст во третиот квартал е проценката на Германската централна банка која што смета дека Брексит нема да влијае на економската стабилност на земјата.

Според месечниот извештајот што денеска го објави Бундесбанк и покрај забавувањето на економските параматри во вториот квартал од 2016 година, најголемата европска економија ќе забележи значителен раст во периодот јули – семптември.

Причините за предвидениот раст се ниската невработеност, порастот на платите, и либералната фискална политика кои што ќе ги анулира негативните последици од Брексит.

„Во моментов е тешко да се предвидат негативни последици за Германија, но веројатно е тие да бидат ограничени, особено на краток рок. Значителен раст на вкупниот економски резултат може да се очекува во текот на летниот квартал“ – се вели во извештајот на Бундесбанк.

Во првиот квартал од годинава Германија забележа раст од 0,7%.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange