Connect with us

Останато

American Express со значителен раст на профитот

Објавено

на

Фирмата за платежни картички American Express во изминатиот квартал оствари благ пад на приходите, но значителен раст на профитот на годишно ниво, благодарение на добрите резултати од меѓународното работење.

 

Нето профитот на American Express порасна во вториот квартал на 2,02 милијарди долари, што е 37% повеќе од истиот период за претходната година.

Меѓутоа, вкупните приходи паднаа за 1% на 8,24 милијарди долари.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange