Connect with us

Останато

„Visa Travel Tools“ нуди опција за лоцирање на банкомати

Објавено

на

„Visa“ ја апдејтираше верзија на својата мобилна апликација „Visa Travel Tools“, која претставува еден вид на мобилна придружба за време на патување.

„Visa Travel Tools“ дава брз и лесен пристап до инструментите на „Visa“, опции за лоцирање на банкомати, местата каде што се прифаќа плаќање со картички, конвертор на валути, помош во случај на изгубена или украдена картичка, како и совети за туристите за плаќање.

Додадените водичи овозможуваат однапред да се провери дали се прифаќаат платежни картички на местото каде што одите. Посебни графи покажувааат како сопствениците на картички може да имаат корист од своите „Visa“ картички во хотели, ресторани и продавници, како и при патувања со јавен и такси превоз.

Ако патници досега се прашуваа дали таксистите во Виетнам или рестораните во Турција прифаќаат „Visa” картички, одговор може да најдат на самата апликација. Освен тоа во следните неколку месеци луѓето кои ќе ја користат апликацијата, ќе имаат пристап и до понуди и попусти низ целиот свет.

Корисниците можат да ја симнат бесплатно апликацијата „Visa Travel Tool“ на компатибилен мобилен уред од Apple App Store (за iPhone, iPad) или Google Play (за телефони и таблети со Android).

 

Извор timesofmalta.com

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange