Connect with us

Останато

„Standard & Poor’s “ го намали кредитниот рејтинг на Турција

Објавено

на

Глобалната рејтинг агенција „Standard & Poor’s – S&P“ го намали кредитниот рејтинг на Турција и нагласи дека обидот за државен удар во текот на викендот дополнително ја уништи институционалната рамнотежа на земјата.

 

На Турција „S&P“ и го намали рејтингот од BB+/B на BB/B бидејќи се очекува период на зголемена непредвидливост кој би можел да го ограничи приливот на капитал.

Негативниот изглед го одразува нашиот став дека турската економска, фискална и должничка метрика може да се влоши под нашите очекувања, доколку политичката неизвесност придонесе за понатамошно слабеење на инвестициското опкружување.“, се вели во соопштението на „S&P“.

Извор marketwatch.com.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange