Connect with us

Останато

„Кнауф“ од Дебар прогласена за една од шесте најдобри фабрики на Кнауф во светот

Објавено

на

Фабриката за гипс и гипсени префабрикати „Кнауф“ во Дебар, која е една од 105-те фабрики на австриското семејство Кнауф во светот, минатата година на два пати е прогласена на една од шесте најдобри фабрики на Кнауф во светот.

Оваа одлука на Управниот Борд во Дебар ја соопшти Бетриче Петер Кнауф, директорка на фабриките на Кнауф во светот. Таа нагласи дека фабриката на Кнауф во Македонија е по приватизацијата во деведесеттите години пример за многу други фабрики во светот.

Директорот на Кнауф за Југозападна Европа, Тодор Деловски на свеченоста во фабриката на Кнауф во Дебар рече дека Управниот борд е многу задоволен од работата на дебарската фабрика која е одличен пример за квалитетна работа.

Градоначалникот на Дебар Ружди Лата на свеченоста на која присуствуваа и претставници на Кнауф од Косово, Албанија и други земји од регионот нагласи дека Кнауф и Дебарски бањи Цапа се два главни столбови на дебарското стопанство.

Локалната власт е обврзана да создава услови за непречена активност на овие две компании кои се од големо значење за Дебар“, рече Лата.

Извор: Макфакс

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange