Connect with us

Форекс

Џорџ Озборн: „Без Лондон, Европа нема да има финансиски центар.“

Објавено

на

Поранешниот канцелар на Велика Британија Џорџ Озборн предупреди дека доколку Лондон го загуби својот статус на финансиски центар, по повлекувањето на В. Британија од Европската Унија, Европа нема да биде во можност да го замени.

 

„Прашањето не е дали со титулата „финансиски центар“ ќе се „крниса“ некој од другите главни градови во Европа, туку дали таа воопшто и ќе остане во Европа.“ – наведува Озборн.

Според Озборн, доколку Лондон не биде поддржан, секторот за финансиска технологија ќе се префрли во Калифорнија, а тоа не е од интерес за ниту една европска земја.

 

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange