Connect with us

Лични финансии

Што никогаш не смеете да направите со своите пари

Објавено

на

Има многу работи на коишто треба да внимавате кога управувате со вашите пари. Иако во моментот делуваат безопасно и сигурно, подоцна можат многу да ве чинат.

Никогаш не ги подигнувајте сите пари од вашата сметка

Може да паднете во искушение да потрошите многу поголема сума од планираната.

Не наседнувајте на деловни понуди што не можете да си ги дозволите

Најверојатно ќе платите повеќе од тоа што ви било кажано при склучување на зделката.

Никогаш не трошете повеќе од што имате

Трудете се секогаш да трошите помалку, за да имате кога најмногу ќе ви затреба.

Не носете само готовина кога патувате

Можно е да ги изгубите парите или да станете мета на крадци.

Не плаќајте преку телефон

На овој начин оперираат многу измамници и не би сакале вашите пари да отидат во погрешни раце.

Никогаш не најмувајте финансиски советник што не можете да си го дозволите

Секогаш барајте испитани препораки од блиски луѓе, дури и кога не сте сигурни зошто не верувате во одредената личност.

Не трошете само зошто не можете да одолеете во моментот
Ќе се случи да видите нешто што многу ви се допаѓа во моментот, но ако размислите, воопшто не ви треба.

Никогаш не потпишувајте договор ако не го разбирате во целост

Подобро ангажирајте стручно лице од доверба пред да го ставите потписот на примамливата зделка.

Не инвестирајте пари што не можете да дозволите да ги изгубите

Секоја инвестиција носи ризик. Затоа, добро проценете дали можете да си дозволите да ги изгубите парите што планирате да ги дадете.

Не позајмувајте пари на луѓе што не им верувате

Можеби ќе биде тешко да одбиете некој познат кога ќе ви побара заем, но ако знаете дека е мала (или никаква) веројатноста да ги добиете назад не позајмувајте.

Извор: bi.mk

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange