Connect with us

Странски банки

Централната банка на Англија ги задржа каматните стапки на исто ниво – Европските акции се „лизнаа“ надолу

Објавено

на

По три недели опстојување на високо ниво, европските акции доживеаја пад, по изјавата на Централната банка на Англија дека ќе ги задржи каматните стапки на исто ниво.

Европските акции се „лизнаа“ надолу, откако Централната банка на Англија ги фати неспремни инвеститорите, со изјавата дека ќе ги задржи каматните стапки на исто ниво, додека британскиот индекс FTSE 100 беше затворен со пад од 0,2%, откако порастот на фунтата ја направи зработувачката на долари со сини чипови помалку атрактивна.

Повеќето економисти кои учествуваа во анкетата на „Reuters“ очекуваа Централната банка на Англија да ја преполови каматната стапка на 0,25%, со цел да се амортизира шокот кој го претрпе економијТ по „Brexit“.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange