Connect with us

Домашни банки

Халк Банка АД Скопје партнер на Ракометниот Камп „Кирил Лазаров 7”

Објавено

на

Халк Банка АД Скопје како Банка која покажува голем интерес и поддршка за спортот во земјава уште еднаш даде свој придонес  за развојот на спортот и здравите навики, особено кај помладите генерации. 


Поддршката на еден настан како што  беше Ракометниот Камп “Кирил  Лазаров 7”  кој заврши на 30 јуни 2016 година, е уште еден успешен проект за развој и поттикнување на спортот и поддршка на спортските таленти во земјава , зад кој стои Халк Банка  АД Скопје како спонзор-партнер на истиот.

Најдобриот македонски спортист, Кирил Лазаров, по втор пат оваа година во организација на агенцијата КМГ Спорт го промовираше својот ракометен камп „Кирил Лазаров 7“.

Кампот се одржа во хотел „Аквалина“ во Охрид,  во две смени од 17-23 и 24-30 Јуни, а учесниците на кампот беа деца од Македонија, но и од девет други земји меѓу кои  Босна и Херцеговина, Србија, Франција, Шведска, Исланд, Данска, Словенија, Црна Гора и Романија.

 

„Ни претставува особено задоволство да бидеме дел од ваков проект  на чело со еден од најистакнатите  спортисти во земјава , Кире Лазаров, каде освен селекција на млади и надежни играчи, особено внимание се посветува на надградба во делот на спортот, едукација за здрава исхрана и спортски бон-тон.” – порачуваат од Халк Банка.

Покрај финансиската поддршка на кампот, Халк Банка им подари и симболични подароци на децата- учесници кои го прославија својот роденден за време на кампот –детски штедни книшки со почетен влог со цел стимулација на детското штедење.

Ова претставува уште еден  исклучително значаен општествено-одговорен подвиг, а поддршката од институциите  и партнерите како Халк Банка  е  особено значајна за реализација на истите.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange