Connect with us

Останато

УЈП организира обуки за пријавување и оданочување на приходи од имот и имотни права

Објавено

на

Даночната академија на Управата за јавни приходи (УЈП) организира еднодневна обука за пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање под закуп и подзакуп на движен и недвижен имот и даночните поволности, стои во соопштението.

Обуките ќе се одвиваат во период од 9-ти до 31-ви јануари оваа година во повеќе градови во земјава. На нив може учествуваат физички лица, кои ќе се регистрираат, односно најават на наведеното контакт лице, најдоцна два дена пред почетокот на обуките.

Овие обуки кои ги нуди даночната академија на Управата за јавни приходи се без финансиски надоместок.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange