Connect with us

Домашни банки

ТТК банка со највисока годишна цена на акцијата

Објавено

на

Акциите на ТТК банка постигнаа пораст за повеќе од 7% во само пет трговски денови. Која е причината за порастот на цената на овие акции?

На самиот почеток се поставува прашањето, дали овој пораст на цената на акциите е предвесник за добрите резултати кои се очекуваат од оваа банка во блиска иднина? Во оваа насока, мора да се напомене дека најголемиот акционер на банката, „Тетекс“, веќе некое време наназад е најдобриот плаќач на дивидени на македонскиот пазар на капитал.

Акцијата на ТТК Банка, која се тргува на Официјалниот пазар на Македонската берза деновиве достигна највисока пазарна цена за период од една година. Во петокот, цената на акциите ја допре психолошката граница од 900 денари што е раст за 60 денари. Ова претставува раст од 7,14% за период од пет трговски денови. Оваа акција затвори тргување со цена од 880 денари во петокот откако ја регистрираше највисоката годишна цена. Во период од пет трговски дена таа акција се тргуваше во три дена и со истргувани над 1.700 акции постигна раст на цената од 7 отсто.

Во 2017 година оваа банка покажа значително подобар успех во однос на 2016 година. Првите три квартали ТТК произлезе со позитивен резултат и можеби очекувањата да продолжи со истото темпо и со истиот напредок се основата за порастот на акциите на банката.

 

 

 

 

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange