Connect with us

Домашни банки

Стопанска банка АД – Битола ќе го зголеми капиталот за пет милиони евра

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност (КХВ) одобри Стопанска банка – Битола да направи јавна понуда и да издаде емисија на корпоративни обврзници.

Вредноста на емисијата на обврзниците е пет милиони евра и е 26,3 проценти од основната главнина на Стопанска банка – Битола. Станува збор за долгорочни хартии од вредност кои имаат поединечна минимална продажна цена од едно евро.

„Обврзниците ќе бидат јавно понудени преку Берза, согласно моделот на минимална цена, при што приоритет ќе им се дава на налози со повисока цена, поголема количина и порано време на внес на налогот“ – стои во соопштението на КХВ.

„Емисијата на обврзници е заради зајакнување на капиталот и вкупниот финансиски потенцијал на банката.“ – објавија од Стопанска банка.

Таа е една од ретките компании што се одлучиле на ваков потег.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange