Connect with us

Останато

Со обидот за државен удар најголем губитник е Турската лира

Објавено

на

Турската лира „потона“ по обидот за државен удар во земјата. Вредноста на лирата „падна“ за околу 5% во однос на доларот, што се смета за драматичен пад на валутата.

Вестите за случувањата во Турција почнаа да пристигнуваат откако завршиле тргувањата на финаниските пазари. Првите резултати покажале дека турските акции „потонале“ во просек за околу 2,5%, а подоцна забележан е пад и од 6% во моментот кога уште не беше јасно кој ја има контролата над државата.

Од друга страна, овој пад на лирата не им оди во прилог на извозниците на Турција, кои имаа штети од клучните пазари, како што се Европската унија, Ирак и Русија.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange