Connect with us

Останато

Се очекува огромен раст на цената на златото!?

Објавено

на

Аналитичарите предвидуваат дека цената на златото ќе се зголеми до крајот на годината.По Брегзит евидентирано беше зголемувањето на цената на златото, но аналитичарите предвидуваат дека цената на овој благороден метал има уште простор за раст.

Златото поради британскиот референдум достигна рекордна цена која и понатаму продолжува да расте. Брегзит, односно одлуката на Британците да ја напуштат ЕУ, ја зголеми цената на златото, па така само за еден ден таа скокна за речиси 10%.

Од почетокот на годината пак, златото поскапе за околу 25%, додека во јуни цената се зголеми за речиси 9%, што е најголем месечен раст од февруари.

Побарувачката на злато одамна не била толку голема колку во моментов. Во првиот квартал од 2016 година се продадени 1.290 тони или 20% повеќе од истиот период претходната година.

Цената на златото речиси се дуплираше во последните десет години.

Аналитичарите веруваат дека златото и понатаму има екстра простор за зголемување на цените.

Поради високото ниво на несигурност и нестабилност на пазарот, ќе се бараат инвестиции кои се заштитени од ризик, а тука секогаш најсигурно е златото, сметаат аналитичарите.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange