Connect with us

Останато

Светската банка предвидува раст од 3,2% оваа година за Македонија

Објавено

на

Во најновиот извештај Глобални економски перспективи за земјите од Европа и Централна Азија е проектиран раст за Република Македонија од 3,2% во текот на оваа година.

Споредбено со земјите во регионот , Македонија ќе има економски раст на исто ниво со  Босна и Херцеговина, помал раст ќе имаат  Хрватска -2,6%, Србија – 3% и Црна Гора 2,8%, додека, поголем раст и во подобра позиција од Македонија ќе бидат Албанија – 3,6%, Бугарија – 3,9%, Турција – 3,5% и Косово 4,8%.

Предвидувањата по завршувањето на 2018 година се позитивни и веќе за следната, 2019 година очекувано е растот да достигне 3,9%, а 2020 година истиот да биде 4%.

 

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange