Connect with us

НБРМ

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Објавено

на

Народната банка на Република Македонија, на 9 август 2017 година, спроведе редовна аукција за продажба на благајнички записи со примена на тендер со ограничен износ и фиксно утврдена каматна стапка од 3,25%.

На аукцијата беа понудени благајнички записи на ниво од 25.000 милиони денари, односно 2.361 милион денари помалку од достасаниот износ.

Побарувачката и реализацијата на благајничките записи изнесуваа 25.000 милиони денари и беа на ниво на понудениот износ.

Следната аукција на благајничките записи ќе се одржи на 13 септември 2017 година. 

 

 

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

НБРМ

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Објавено

на

Народна банка на Република Македонија денес спроведе аукција за продажба на благајнички записи.

 

Редовната аукција за продажба на благајнички записи е спроведена со примена на тендер со ограничен износ и фиксно утврдена каматна стапка од 4,00%.

„На аукцијата беа понудени благајнички записи на ниво од 22.000 милиони денари. Побарувачката и реализацијата на благајничките записи изнесуваа 21.353 милиони денари, односно 647 милиони денари помалку од понудениот износ.“, стои на страната на НБРМ

Следната аукција на благајничките записи ќе се одржи на 10 август 2016 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange