Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка Сосиете Женерал е универзална банкарска институција која припаѓа на една од најголемите финансиски групации во светот – групацијата Сосиете Женерал. Со повеќе од 146.000 вработени, со присуство во 66 земји, Групацијата Сосиете Женерал опслужува 31 милион клиенти низ целиот свет повеќе од 150 години. Охридска банка Сосиете Женерал функционира според високите стандарди на Сосиете Женерал, почитувајќи ги четирите главни вредности на Групацијата: тимски дух, иновација, посветеност и одговорност. Основната стратегија на Охридска банка Сосиете Женерал е постојаното унапредување на квалитетот на извршувањето на банкарските услуги и нејзината целосна посветеност да ги задоволи потребите на своите клиенти. Преку своето седиште во Скопје и широката мрежа од 27 експозитури на територијата на Македонија, Охридска банка Сосиете Женерал има за цел да биде поим за банкарски односи, препознатлива на пазарот, блиска до клиентите, избрана поради својот квалитет и посветеноста на нејзините тимови.

 

Охридска банка Сосиете Женерал во 2016 година е носител на три награди во категоријата „Најдобра банка во Македонија“ од трите најважни банкарски авторитети – “Global Finance”, “Euromoney” и “The Banker”.

Приклучете се кон тимот на работната позиција: РЕФЕРЕНТ ЗА ПРАВНИ РАБОТИ
Локација Скопје

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование, Дипломиран Правник
Положен Правосуден испит
Претходно работно искуство од најмалку 2 години по положениот Правосуден испит
Работно искуство во облста на извршувањето, застапување во судски/управни спорови, подготовка на договори и воспоставување на залог
Одлично познавање на англиски јазик
Одлично познавање на MS Office
Возачка дозвола Б-категорија
Тимски играч
Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Водење на постапки за обезбедување на побарувања-засновање на заложно право врз подвижни предмети (рачна залога) и недвижности (хипотека)
Давање правна помош при изготвување на нацрт-договорите кои ги склучува Банката
Надзор и контрола над работата на надворешните соработници на Банката во делот на правните услуги
Следење и анализа на прописите и регулативите
Обезбедување на правни мислења за потребите на Банката
Во согласност со внатрешните акти учествува во постапката за воведување на нови производи и работни процеси
Правно застапување на Банката пред надлежни институции
Подготовка и водење спорови за наплата на сите доспеани ненаплатени побарувања
Постапува по извршни предмети за наплата на доспеаните ненаплатени побарувања

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 23.02.2017 година на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака „За оглас: Референт за правни работи“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

 

Огласот е отворен до 23.02.2017 година.

 

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите. Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

 

Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

 

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

 

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

 

РАКОВОДИТЕЛ НА ЕКСПОЗИТУРА КАВАДАРЦИ

 

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Подготовка, развој и реализација на комерцијални цели на експозитурата согласно насоките дефинирани во буџетот на Банката;
Нудење на целата палета на банкарски производи и услуги на постојните и потенцијалните клиенти;
Поставување и надгледување на комерцијалниот буџет на експозитурата;
Одржување и промовирање на деловна мрежа на лица кои се вклучени во локалната економска заедница;
Организирање настани и реализирање средби со клиенти;
Ги управува, мотивира и ја контролира работата на сите вработени во Експозитурата;
Анализа на специфични потреби во однос на човечки ресурси (вработување, трансфери, обука) и следење на професионалните квалификации на персоналот;
Следење на профитабилноста на активностите и квалитетот на услугите;
Супервизија на сите активности реализирани во експозитурата.

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование, пожелно во областа на економија, финансии и банкарство;
Претходно работно искуство од најмалку 3 години на иста или слична позиција;
Развиени продажни вештини и техники;
Одлично познавање на англиски јазик;
Одлично познавање на MS Office;
Тимски играч;
Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати.

 

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV) со придружно писмо, најдоцна до 28.11.2016 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака „За оглас: Раководител на eкспозитура Кавадарци“.

 

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

 

Напомена:
Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

 

Огласот е отворен до 28.11.2016 година.

 

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска Банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата.

 

БЛАГАЈНИК
Локација: Кавадарци

 

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Врши уплати и исплати од денарски и девизни штедни книшки,
Врши работи од доменот на менувачкото работење,
Врши уплати и исплати по тековни и жиро-сметки и кредити,
Врши упис на камати,
Безготовински и готовински платен промет во земјата,
Изготвува прегледи на крајот од работното време,
Пополнува образец за редовни трансакции по Законот за спречување на перење пари и врши идентификација на клиентот,

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование
Предност ќе имаат кандидати со претходно работно искуство на иста или слична работна позиција
Одлично познавање на англиски јазик
Одлично познавање на MS Office
Тимски играч
Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 15.8.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk  со задолжителна назнака „За оглас: Благајник“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена:

Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Огласот е отворен до 15.08.2016 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска Банка Сосиете Женерал

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка – групација Сосиете женерал, во референтна банка во односите со клиентите.

 

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа, значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

 

РЕФЕРЕНТ ЗА МАРКЕТИНГ И КОМУНИКАЦИИ

Локација: Скопје

 

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Подготовка, спроведување, следење на промоции, комуникации и активности за корпоративна општествена одговорност;
Координација при изборот и комуникација со медиумите и промотивните алатки;
Организирање институционални промотивни активности и медиумски настани;
Креирање рекламни пораки, текстови, објави, реклами и подготовка на нивни содржини;
Поддршка во подготовката на стратешки маркетиншки проекти и координација меѓу внатрешните и надворешните соработници при нивната реализација;
Организација на прес-конференции и институционални настани;
Поддршка на комуникациските активности за време на промотивни кампањи;
Следење на предлозите за кампањи, давање предлози за измени и подобрување пред нивната реализација;
Анализа на креативните решенија, предложување измени и подобрување на предлозите;
Анализа на резултатите од маркетинг кампањите;
Следење на процесот на дистрибуција на маркетиншките материјали и предлагање измени;

 

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование од областа на маркетинг, комуникации или бизнис;
Најмалку 3 години претходно работно искуство во следниве области: медиуми, социјални медиуми, маркетинг комуникации (интерни и екстерни) или односи со јавност, предност е искуство во областа на закуп на медиумски простор;
Искуство во медиумско покривање на локално и национално ниво, успешно анимирање на публиката од социјалните медиуми и останата онлајн-публика ќе се смета за предност;
Искуство во следење на буџети;
Одлично познавање на англиски јазик;
Напредни познавања на Adobe и MS Office;
Предност е познавање на In Design, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Bridge, Acrobat Pro, XHTML и CSS.

 

ОСТАНАТИ ВЕШТИНИ И ПОЗНАВАЊА:

Одлични комуникациски вештини – пишување, уредување текст, вербална комуникација;
Познавања од областа на брендирање, позиционирање и составување пораки наменети за целна публика;
Искуство со традиционалните медиуми: радио, ТВ, надворешно и веб-рекламирање;
Разбирање и експериментирање со модерните канали на комуникација: блогови, Линкт-ин, Фејсбук, Твитер, Ју-тјуб итн.;
Исклучителни интерперсонални вештини и вештини за работа во тим;
Способност за организирање задачи според приоритет, работа под притисок и кратки рокови;
Искуство со проектен менаџмент;

 

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат професионална биографија (CV) најдоцна до 07.08.2016 година на адреса kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака “За оглас: Референт за маркетинг и комуникации”.

Со испраќањето на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

 

Напомена:

Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

 

Огласот е отворен до 07.08.2016 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска Банка

Објавено

на

Придружете му се на успешниот тим од професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, Групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

 

 

ОПЕРАТОР ВО КОНТАКТ ЦЕНТАР
Локација: Скопје

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

– Телефонско повикување на клиенти и закажување на состаноци (помеѓу клиентите и Референтите за односи со клиенти) врз основа на претходно дефинирани продажни кампањи
– Прифаќање на дојдовни повици, нивно процесирање и администрирање
– Телефонско повикување на клиентите заради спроведување на анкети за задоволството на клиентите и истражување на пазарот (маркетиншки анкети)
– Информирање на клиентите за услугите и продуктите на банката
– Ажурирање на датабаза на клиенти
– Подготовка на извештаи за спроведените активности
– Специфични активности со цел обезбедување информации за клиентите

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

– Минимум 1 година работно искуство во Контакт Центар
– Одлични комуникациски и продажни вештини
– Елоквентност и одлична дикција, точна, јасна и прецизна употреба на македонскиот јазик
– Одлично познавање на англиски јазик
– Одлично познавање на MS Office
– Одговорна, прецизна, проактивна личност

Заинтересираните кандидати што ги исполнуваат горенаведените услови, потребно е да испратат професионална биографија (CV), најдоцна до 22.06.2016 година на адреса: kariera@ob.com.mk, со задолжителна назнака “Оператор во контакт центар”.

Со испраќање на Вашата апликација, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Огласот е отворен до 22.06.2016 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска Банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

РАКОВОДИТЕЛ НА ЕКСПОЗИТУРА ГЕВГЕЛИЈА

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:
Подготовка, развој и реализација на комерцијални цели на експозитурата согласно насоките дефинирани во буџетот на Банката;
Нудење на целата палета на банкарски производи и услуги на постојните и потенцијалните клиенти;
Поставување и надгледување на комерцијалниот буџет на експозитурата;
Одржување и промовирање на деловна мрежа на лица кои се вклучени во локалната економска заедница ;
Организирање настани и реализирање средби со клиенти;
Ги управува, мотивира и ја контролира работата на сите вработени во Експозитурата;
Анализа на специфични потреби во однос на човечки ресурси (вработување, трансфери, обука) и следење на професионалните квалификации на персоналот;
Следење на профитабилноста на активностите и квалитетот на услугите;
Супервизија на сите активности реализирани во експозитурата.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:
Високо образование, пожелно во областа на економија, финансии и банкарство;
Претходно работно искуство од најмалку 3 години на иста или слична позиција;
Развиени продажни вештини и техники;
Одлично познавање на англиски јазик;
Одлично познавање на MS Office ;
Тимски играч;
Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV) со придружно писмо, најдоцна до 03.06.2016 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака „За оглас: Раководител на eкспозитура Гевгелија“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена:
Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете му се на успешниот тим од професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, Групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

 

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – приоритетната вредност на Банката, значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни врски засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредностите што се ценат се одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Охридска банка Ве поканува да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја, која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој на позицијата:

1. INFORMATION ASSURANCE ENGINEER
Локација: Скопје

2. INFORMATION TECHNOLOGY TEAM LEADER
Локација: Охрид
   
1. INFORMATION ASSURANCE ENGINEER

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Предлага планови и ја подготвува документацијата за дистрибуција на сигурносните надградби на оперативните системи и комерцијалните системски апликации;
Ги координира активностите на администраторите и на надворешните партнери во случај на СЛА-договори;
Директно учествува во реализацијата на активностите за дистрибуција на сигурносните надградби на:
– сервери,
– фајлови системи,
– мрежна опрема,
– сервери на бази на податоци,
– компјутери и лаптопи,
– уреди (appliances) и решенија како СИЕМ, WebFiltering, Networker, Recover Point;
Директно учествува во разрешувањето на прашањата поврзани со дистрибуцијата на сигурносните надградби, предлог на решенија за нивно управување и подобрување;
Координација на активностите на надворешните партнери за поддршка на дистрибуцијата на сигурносните надградби, контрола и известување;
Подготвува акциски планови и врши контрола на реализацијата на активностите поврзани со управувањето на слабостите (Qualis извештаи) и изработка на решенија поврани со примената на стандардите за зајакнување на ИТ-системите;
Одговорен е за евиденција и периодична ревизија на привилегиите за пристап;
Врши проверка и ги потврдува безбедносните аспекти на измените на ИТ-системите и пред нивното поставување во продукција (спроведување на побарувањата за зајакнување, дефиниран УАР-менаџмент, техничка документација поврзана со сигурносните прашања за ИТ, интеграција со СИЕМ, предлагање на соодветен резервен план и вклучување во резервните решенија);
Раководи со системите на ИТ- ДР- локацијата, освен делот на мрежна инфраструктура;
Подготовува предлог акциски планови и директно учествува во активностите поврзани со надминување на слабостите на ИТ-системите утврдени преку ПЕН-тестови;
Директно учествува во изработката на решенија и во подготовката на акциски планови и координација на спроведувањето на активностите поврзани со барањата на Груацијата Сосиете женерал и во примената на локалната регулатива во делот на сигурност на информативните системи;
Ја ажурира и ја води документацијата поврзана со ИТ- ДР- локацијата и ги применува оперативните процедури за активирање на ДР- локацијата;
Одговорен е за проверка на резервните ИТ-решенија и за нивната дневна продукција, како и за периодична проверка за усогласеност на поставените технички конфигурации.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование – ЕТФ или ФИНКИ, отсек КТИА или друг соодветен факултет од областа на компјутерските технологии и инженерство;
Претходно искуство и познавање на оперативниот систем Мајкрософт, сервери на бази на податоци и базични принципи на мрежна инфраструктура;
Потребно е познавање/искуство/и-или сертификација во делот на примена на најдобри практики за сигурност на ИС (управување со надградби, управување со слабости, зајакнување…);
Практичното искуство и/или сертификати во делот на управување со ИТ-ризиците се смета за предност;
Аналитички вештини и способност за изработка на предлог-решенија и спецификации;
Добро познавање на англискиот јазик и на алатките на МС офис;
Способност за тимска работа и водење и координација на тим од различни ИТ-профили и бизнис корисници;

За предност ќе се смета:
– претходно искуство во водењето проекти за примена, надградба и развој на ИТ-системи и ИТ-проекти,
– специјалистички познавања на ИС-архитектура.

2. INFORMATION TECHNOLOGY TEAM LEADER

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Ги планира и ги координира активностите на ИТ-администраторите поврзани со дневната продукција, развојот, одржувањето, обнова на ИТ-системите и активностите поврзани со сигурносните стандарди во ИТ;
Одговорен е за планирање и управување со капацитетот на ИТ-системите и за подготовка на решенија за надградба;
Врши контрола на испорачаните услуги од надворешните добавувачи за поддршка на ИТ-системите;
Предлага решенија за развој и надградба на ИТ-системите:
– како дел на регуларна обнова на ИТ-инфраструктурата,
– развој,
– поддршка на корисничката околина,
– Legacy побарувања поврзани со измена на ИТ-инфраструктурата и миграција на технички решенија;
– Побарувања поврзани со регулаторни барања и ревизии,
Класификација и проверка на комплетност и ажурираност на техничката документација за ИТ-системите и ИТ-решенијата;
Врши редовна проверка на инвентарните листи на ИТ-опремата;
Предлага оптимизација на лиценците за системскиот софтвер и комерцијалните системски апликации;
Одговорен е за управување со ИТ-инцидентите поврзани со ИТ-инфраструктурата;
Врши периодични проверки на исполнување на СЛА-критериумите за ИТ-системите и соодветна покриеност во ПКР-планот;
Предлага активности и проактивно учествува во предлагање на технички решенија и мерки за усогласување со критериумите за СЛА;
Врши конрола на активностите поврзани со резервните ИТ-решенија;
Извршува активности како втор администратор на бази на податоци;

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование – ЕТФ или ФИНКИ, отсек КТИА или друг соодветен факултет од областа на компјутерските технологии и инженерство;
Претходно искуство и познавање на оперативните системи на Мајкрософт, сервери на бази на податоци;
Напредно познавање на принципите на мрежна инфраструктура;
Искуство и познавање на методологијата за проекти и познавања на информативната сигурност ќе се сметаат за предност;
Претходно работно искуство со ИТ-системи (сервери, бази, системи за складирање, мрежа, апликативна околина);
Аналитички вештини и способност за изработка на предлог-решенија и спецификации;
Добро познавање на англискиот јазик и на апликацијата МС офис;
Способност за тимска работа и за водење и координација на тим од различни ИТ-профили и бизнис корисници.

За предност ќе се смета:
– претходно искуство во водење проекти за примена, надградба и развој на ИТ-системи и ИТ-проекти;
– специјалистички познавања на ИС-архитектура.

Заинтересираните кандидати што ги исполнуваат горенаведените услови, потребно е да испратат професионална биографија (CV), најдоцна до 27.05.2016 год. на адреса: kariera@ob.com.mk  со задолжителна назнака “Information assurance engineer” или “Information Technology Team Leader” во зависност на кој оглас се аплицира.

Со испраќање на Вашата апликација, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.

Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Краен рок за пријавување: 27.05.2016 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете му се на успешниот тим од професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, Групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност, значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни врски засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности што ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој на позицијата:

БИЗНИС АНАЛИТИЧАР (замена за отсутен работник)
Локација: Охрид

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

Анализа на корисничките барања согласно индустриските стандарди за развој на апликации;
Детално дефинирање на барањата/потребите;
Предлагање решенија или алтернативи за проблемите;
Обезбедување оптимална интеракција меѓу барањата доставени од крајните корисници и измените што треба да се направат во апликациите;
Подготовка на детални технички и функционални спецификации;
Елаборирање и следење на активностите поврзани со промените (change management);
Следење на развојот на апликациите;
Подготовка на тест-сценарија за апликациите и услугите од областа на ИТ и следење на техничкото и функционалното тестирање;
Спроведување на повеќе проекти од областа на ИТ;

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

Високо образование од областа на техничките науки, предност – информатичка технологија и компјутерски науки;
Искуство во областа на бизнис анализата ќе се смета за предност;
Искуство во раководење со проекти ќе се смета за предност;
Напредно познавање на англиски јазик;
Напредно познавање на MS Office, Transact SQL, MS Project;
Тимски играч;
Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати.

Заинтересираните кандидати што ги исполнуваат горенаведените услови, потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо, најдоцна до 28.03.2016 год. на адреса: kariera@ob.com.mk  со задолжителна назнака „За оглас: Бизнис аналитичар“.

Со испраќање на Вашата апликација, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена:

Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Огласот е отворен до 28.03.2016 година.

 

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се на успешниот тим од професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, дел од групација Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

 

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух е прва вредност на Банката и значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Тоа значи формирање цврсти и трајни врски засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности што се ценат се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, тимот на Охридска банка Ве поканува да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја, која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

За своите потреби, Охридска банка објавува оглас за вработување на референт за односи со индивидуални клиенти во Охрид.

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

 • Закажување состаноци со сегашни и идни клиенти;
 • Подготовка на понуда за целосната палета на продукти и услуги на Банката;
 • Подготвување комерцијален предлог за клиентот;
 • Информирање на клиентот за потребната документација што треба да се обезбеди;
 • Одржување постојани контакти со клиентите и следење на нивното задоволство од користењето на производите и услугите на банката;
 • Подготовка на извештаи;
 • Управување на различни видови трансакции:

– отворање, одржување и затворање сметки,
– примање и обработка на барањата за кредит,
– испорака на картички,
– примање и обработка на барање за пречекорување,
– продавање на сите други продукти како депозити,
– реактивирање на неактивни сметки;

 • Водење заостанати наплати.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • ВСС – Дипломиран економист;
 • Претходно работно искуство во банка или во областа на продажбата ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Тимски играч;
 • Развиени аналитички вештини;
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати.

Заинтересираните кандидати што ги исполнуваат горенаведените услови, потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо, најдоцна до 8.12.2015 год., на адреса: kariera@ob.com.mk, со задолжителна назнака „Референт за односи со индивидуални клиенти“.

Со испраќање на Вашата апликација, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена:
Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Краен рок за пријавување: 08.12.2015 година

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска Банка

Објавено

на

Придружете му се на успешниот тим од професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, Групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност, значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни врски засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности што ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја, која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

ПОМЛАД РЕВИЗОР

Локација: Скопје

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

– Извршување ревизии  според  годишниот план за работа;
– Изготвување извештај по извршената ревизија и издавање препораки;
– Следење на спроведувањето на препораките по извештаите од внатрешната ревизија.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

– ВСС – Дипломиран економист;
– Најмалку 1 година работно искуство во областа на ревизија – предност имаат кандидати со искуство во банкарски и финансиски институции;
– Одлично познавање на англиски јазик;
– Задолжително поседување возачка дозвола, Б-категорија, активен возач;
– Флексибилност за патување;
– Тимски играч;
– Развиени аналитички вештини;
– Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати.

Заинтересираните кандидати што ги исполнуваат горенаведените услови, потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо, најдоцна до 25.10.2015 година, на адреса: kariera@ob.com.mk, со задолжителна назнака „За оглас: Помлад ревизор“.

Со испраќање на Вашата апликација, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Огласот е отворен до 25.10.2015 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска Банка

Објавено

на

Придружете му се на успешниот тим од професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, Групација Сосиете женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност, значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни врски засновани на почитување и доверба. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности што ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

МРЕЖЕН АДМИНИСТРАТОР – Локација: Охрид

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

– Планирање и реализација на развојот на CORE мрежата на Банката, вклучувајќи имплементација и одржување на огнени ѕидови, L3 свичери, рутери, пристапни сервери, пристапните точки, WAN-мрежата;
– Планирање и одржување на мрежното поврзување на корисниците во Банката;
– Планирање на доделувањето на TCP/IP адресите во системот; 
– Надзор на DNS-контролорот преку кого Банката воспоставува централизирана политика на лозинки и контролни траги на ниво на цел информативен систем;
– Надзор над работата на системот, грижa за воспоставените врски со МИПС, КИБС, ТENFORE, SWIFT, ROUTERS;
– Надзор над работата на системот и грижа за воспоставените врски со eкспозитурите на Банката;
– Надзор над работата и одговорност за делот на мрежно поврзување од системот за опоравување од катастрофа и делот на мрежно поврзување од системот за континуитет на работењето;
– Надзор, инсталации и одржување на корпоративниот антивирусен систем и грижа за редовно ажурирање на базата на информации на корпоративната антивирусна програма;
– Вршење надградба на работни станици со најнови сигурносни подобрувања на производителот на оперативниот систем;
– Одржување на хардверската опрема во Банката (мрежа и мрежни уреди);

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

– Завршен електротехнички факултет, отсек телекомуникации или информатика, или друг факултет за информатички и телекомуникациски науки ( предвид се и студенти пред дипломирање), или техничко образование со валидни сертифицирани обуки во делот на мрежни технологии и инфраструктура;
– Задолжително поседување CCNA-сертификат;
– Пожелно е кандидатот да поседува други сертификати од областа;
– Пожелно искуство во поставување, конфигурирање и одржување на сигурносни мрежни уреди (Firewall’s);
– Познавање на Microsoft Server околина (DHCP);
– Познавање на Cisco VOIP технологии би било предност;
– Тимски играч;
– Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати.

Заинтересираните кандидати што ги исполнуваат горенаведените услови, потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо, најдоцна до 18.10.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk, со задолжителна назнака „За оглас: Мрежен администратор“.

Со испраќање на Вашата апликација, давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена: Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Огласот е отворен до 18.10.2015 година.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Составувањето на успешен тим може да се оствари само со вистински луѓе односно вистински тим преку заедничка работа, меѓусебна соработка и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух е првата вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заеднича работа. Пред се формирање на трајни и цврсти релации засновани на доверба и почит. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата надополнуваат тимскиот дух, а тоа се вредностите кои банката ги вреднува најмногу, како и одговорноста и посветеноста кон остварување на целите.

Доколку себе си се препознавате во овие вредности, тогаш Охридска банка Ад Скопје ве поканува да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција референт за односи со корпоративни клиенти експозитура Кичево во Кичево.

Главни задачи и одговорности:

 • Понуда и продажба на целосната палета на продукти и услуги на банката наменета за правни лица;
 • Закажување состаноци со сегашни и идни клиенти и зголемување на портфолиото на банката;
 • Собирање податоци за создавање и ажурирање на досието на клиентот;
 • Познавање и примена на Тарифата и правилата за каматната политика на банката;
 • Подготвување комерцијален предлог за клиентот;
 • Известување на клиентот за документите што треба да се направат;
 • Подготовка на извештаи;
 • Управување на различни видови трансакции:

–  отворање, одржување и затворање сметки
–  примање и обработка на барања за кредит
–  испорака на картички
–  примање и обработка на барања за пречекорување
–  реактивирање неактивни сметки
–  водење на заостанати наплати

Потребни квалификации:

– Високо овразование пожелно во областа на економијата, финансии и банкарство
– Претходно работно искуство од најмалку 3 години на иста или слична позиција во банка
– Развиени продажни вештини и техники
– Одлично познавање на англиски јазик
– Одлично познавање на MS Office
– Тимски играч
– Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 05.06.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: “ЦРО експозитура Кичево”.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една година.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју. Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.

Рок за пријавување: 05.06.2015 година

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Составувањето на успешен тим може да се оствари само со вистински луѓе односно вистински тим преку заедничка работа, меѓусебна соработка и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух е првата вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заеднича работа. Пред се формирање на трајни и цврсти релации засновани на доверба и почит. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата надополнуваат тимскиот дух, а тоа се вредностите кои банката ги вреднува најмногу, како и одговорноста и посветеноста кон остварување на целите.

Доколку себе си се препознавате во овие вредности, тогаш Охридска банка Ад Скопје ве поканува да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција раководител на експозитура Струмица во Струмица.

Главни задачи и одговорности:

– Подготовска, развој и реализација на комерцијални цели на експозитурата согласно насоките дефинирани во буџетот на банката;
– Нудење на целата палета на банкарски производи и услуги на постојните и потенцијалните клиенти;
– Поставување и надгледување на комерцијалниот буџет на експозитурата;
– Одржување и промовирање на деловна мрежа на лица кои се вклучени во локалната економска заедница;
– Организирање настани и реализирање средби со клиенти;
– Да ги управува, мотивира и да ја контролира работата на сите вработени во Експозитурата;
– Анализа на специфични потреби во однос на човечките ресурси (вработување, трансфери, обука) и следење н професионалните квалификации на персоналот;
– Следење на профитабилноста на активностите и квалитетот на услугите;
– Супервизија на сите активности реализирани во експозитурата.

Потребни квалификации:

– Високо овразование пожелно во областа на економијата, финансии и банкарство
– Претходно работно искуство од најмалку 3 години на иста или слична позиција во банка
– Развиени продажни вештини и техники
– Одлично познавање на англиски јазик
– Одлично познавање на MS Office
– Тимски играч
– Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 20.05.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: Раководител на експозитура Струмица.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју. Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.

Рок за пријавување: 20.05.2015 година

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Составувањето на успешен тим може да се оствари само со вистински луѓе односно вистински тим преку заедничка работа, меѓусебна соработка и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух е првата вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заеднича работа. Пред се формирање на трајни и цврсти релации засновани на доверба и почит. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата надополнуваат тимскиот дух, а тоа се вредностите кои банката ги вреднува најмногу, како и одговорноста и посветеноста кон остварување на целите.

Доколку себе си се препознавате во овие вредности, тогаш Охридска банка Ад Скопје ве поканува да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција референт за односи со корпоративни клиенти експозитура Битола во Битола.

Главни задачи и одговорности:

• Понуда и продажба на целосната палета на продукти и услуги на банката наменета за правни лица;
• Закажување состаноци со сегашни и идни клиенти и зголемување на портфолиото на банката;
• Познавање и примена на Тарифата и правилата за каматната политика на банката;
• Подготвување комерцијален предлог за клиентот;
• Известување на клиентот за документите што треба да се направат;
• Подготовка на извештаи;
• Управување на различни видови трансакции:
– отворање, одржување и затворање сметки
– примање и обработка на барања за кредит
– испорака на картички
– примање и обработка на барања за пречекорување
– реактивирање неактивни сметки
• Водење на заостанати наплати

Потребни квалификации:

– Високо овразование пожелно во областа на економијата, финансии и банкарство
– Претходно работно искуство од најмалку 3 години на иста или слична позиција во банка
– Развиени продажни вештини и техники
– Одлично познавање на англиски јазик
– Одлично познавање на MS Office
– Тимски играч
– Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 20.05.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: ЦРО експозитура Битола.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју. Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.

Рок за пријавување: 20.05.2015 година

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка, групација Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Составувањето на успешен тим може да се оствари само со вистински луѓе односно вистински тим преку заедничка работа, меѓусебна соработка и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух е првата вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заеднича работа. Пред се формирање на трајни и цврсти релации засновани на доверба и почит. Градењето на тимскиот дух значи возбуда и задоволство од меѓусебната поддршка и размена на знаење.

Професионализмот и иновацијата надополнуваат тимскиот дух, а тоа се вредностите кои банката ги вреднува најмногу, како и одговорноста и посветеноста кон остварување на целите.

Доколку себе си се препознавате во овие вредности, тогаш Охридска банка Ад Скопје ве поканува да станете дел од меѓународната групација со 150-годишна историја која може да Ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција благајник во Скопје.

Главни задачи и одговорности:

– Да врши уплати и исплати од денарски и девизни штедни книшки;
– Да врши работи од доменот на менувачкото работење;
– Да врши уплати и исплати по тековни и жиро-сметки и кредити;
– Да врши упис на камати;
– Безготовински и готовински платен промет во земјата;
– Изготвување прегледи на крајот од работното време;
– Пополнува образец за редовни трансакции по Законот за спречување на перење пари и да врши идентификација на клиентот.

Потребни квалификации:

– Високо образование
– Предност ќе имаат кандидати со претходно работно искуство на иста или слична работна позиција
– Одлично познавање на англиски јазик
– Одлично познавање на MS Office
– Тимски играч
– Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 17.05.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: Благајник

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју. Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.

Рок за пријавување: 17.05.2015 година

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје, членка на Сосиете Женерал Групацијата е универзална банкарска институција со широк спектар на банкарски услуги во земјата и во странство. Банката има шестдецениско искуство и традиција, со значајно подобрување и развој низ трансформациите на банкарскиот систем. Сосиете Женерал веќе 150 години игра витална улога во економијата. Со повеќе од 148,000 вработени во 76 земји, придружуваат 32 милиони клиенти низ целиот свет на дневна основа.

 

Тимот на Охридска банка Ад Скопје е во потрага по нов член!

Ако сте исклучително посветени и организирани, талентирани, динамични, беспрекорно аналитични и со око за детали, личниот интегритет и етиката да ви се на висока цена, а комикациските вештини задолжителни…

Доколку себеси се пронајдовте во овие особини и карактеристики, а дополнително имате високо образование и најмалку 3 години работно искуство во ревизија, особено во финансиски институции, тимот на Охридска банка Ад Скопје со задоволство ќе ја очекува Вашата професионална биографија (CV)! Секако доколку поседувате лиценца за овлестен ревизор, тоа ќе ви биде дополнителна предност при аплицирањето.

Банката Ви нуди работа во меѓународна средина, динамично опкружување со бројни можности за обуки, развој и напредок во кариерата.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 15.03.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: Ревизор

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани за интервју.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје, членка на Сосиете Женерал Групацијата е универзална банкарска институција со широк спектар на банкарски услуги во земјата и во странство. Банката има шестдецениско искуство и традиција, со значајно подобрување и развој низ трансформациите на банкарскиот систем. Сосиете Женерал веќе 150 години игра витална улога во економијата. Со повеќе од 148,000 вработени во 76 земји, придружуваат 32 милиони клиенти низ целиот свет на дневна основа.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција деловен асистент во Скопје.

Главни задачи и одговорности:

 • Подготвува преводи на документи или симултано врши превод на разговори на некој од следните јазици: македонски, англиски и француски
 • Усмена и писмена коресподенција на англиски или француски јазик
 • Административна поддршка

Кандидатите треба да располагаат со следниве квалификации:

 • ВСС – Филолошки факултет – Англиски и Француски јазик
 • Задолжително одлично работно користење на Англискиот и Францускиот јазик (пишан и говорен)
 • Со или без работно искуство
 • Предност имаат кандидати со претходно искуство во Коресподенција и Превод на Англиски и Француски јазик
 • Работно познавање на MS Office алатките 
 • Тимски играч
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност
 • Флексибилност

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 10.02.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас:  Деловен асистент

Рок за пријавување: 10.02.2015 година

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје, членка на Сосиете Женерал Групацијата е универзална банкарска институција со широк спектар на банкарски услуги во земјата и во странство. Банката има шестдецениско искуство и традиција, со значајно подобрување и развој низ трансформациите на банкарскиот систем. Сосиете Женерал веќе 150 години игра витална улога во економијата. Со повеќе од 148,000 вработени во 76 земји, придружуваат 32 милиони клиенти низ целиот свет на дневна основа.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција референт за одржување возен парк/возач во Скопје.

Главни задачи и одговорности:

 • Управување со процесот на тековно одржување и осигурување на возилата од возниот парк на Банката (техничка исправност, хигиена, регистрација и сервис) 
 • Следење на трошоците и барање на можности за оптимизација на истите 
 • Организира превоз на вработените и гостите на Банката за службени потреби во РМ и надвор од неа
 • По потреба, превоз на вработени за службени потреби

Кандидатите треба да располагаат со следниве квалификации:

 • Средно образование
 • Претходно работно искуство од најмалку 3-5 години на иста или слична позиција
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Познавање на MS Office алатиките Word и Excel
 • Тимски играч
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност
 • Флексибилност

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 10.02.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: Референт за одржување возен парк/ возач

Рок за пријавување: 10.02.2015 година

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје, членка на Сосиете Женерал Групацијата е универзална банкарска институција со широк спектар на банкарски услуги во земјата и во странство. Банката има шестдецениско искуство и традиција, со значајно подобрување и развој низ трансформациите на банкарскиот систем. Сосиете Женерал веќе 150 години игра витална улога во економијата. Со повеќе од 148,000 вработени во 76 земји, придружуваат 32 милиони клиенти низ целиот свет на дневна основа.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција раководител на дирекција за општи ресурси во Скопје.

Главни задачи и одговорности:

 • Организирање на работата и контрола врз активностите на Дирекцијата за општи работи
 • Планирање, координација и контрола на активностите поврзани со безбедносните прашања на физичката работна средина и непосредната околина на сите објекти кои се во владение на Банката
 • Проценка на ризиците и подготовка на планови за безбедносни решенија согласно потребите на Банката во согласност со актуелната важечка законска регулатива и нормативните акти а кои се однесуваат на безбедноста на просториите, вработените и посетителите на Банката (надзор, инструкции…)
 • Соработува со институциите во чија надлежност се безбедноста и сигурноста секаде каде што има потреба или законско барање (противпожарна служба, полиција …)
 • Почитување и примена на регулативата која се однесува на физичкото обезбедување на објектите
 • Го организира, обезбедува спроведување и контрола на процесот за набавки на основни средства, опрема и ситен инвентар  (набавка, прием, евиденција на залиха, издавање на материјалите и материјално книговодство) во согласност со политиките на Банката и СГ Групацијата (освен набавка на ИТ опрема)
 • Ги спроведува сите неопходни мерки за тековно одржување на имотот и опремата на Банката во добра состојба (освен ИТ опремата)
 • Управува со комуникациската телефонска опрема (набавка, доделување, одржување, сервисирање и следење на трошоци)
 • Обезбедува поддршка на процесот на контрола на влез и излез во деловните простории на Банката и електронската евиденција на работното време 
 • Следење на трошоците поврзани со активностите на Дирекцијата за општи работи и постојано барање на можности за оптимизација на истите (заштеда на материјали и енергија)
 • Управување со активностите за отворање и затворање на подружници или реновирање на објекти во владение на Банката и водење сметка за нивно спроведување во претходно утврдените рокови 
 • Изнаоѓање на локации за инсталација на АТМ терминали, планирање на буџети и обезбедување на потребниот визуелен идентитет во согласност со политиките на СГ Групацијата
 • Контрола на процесот на рутинско сервисирање и полнење на АТМ терминалите
 • Координација на процесот на транспорт на пошта и пари
 • Соработува со надворешни добавувачи на материјали и услуги во сите случаи каде се бара соработка со надворешни соработници

Кандидатите треба да располагаат со следниве квалификации:

 • Високо образование, предност имаат кандидати со завршени студии од областа на техничките науки (Електро или Машински инженери)
 • Претходно работно искуство од најмалку 3-5 години на иста или слична позиција
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Одлично познавање на MS Office 
 • Тимски играч
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување на резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 10.02.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: Раководител на Дирекција за општи ресурси.

Рок за пријавување: 10.02.2015 година

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје, членка на Сосиете Женерал Групацијата е универзална банкарска институција со широк спектар на банкарски услуги во земјата и во странство. Банката има шестдецениско искуство и традиција, со значајно подобрување и развој низ трансформациите на банкарскиот систем. Сосиете Женерал веќе 150 години игра витална улога во економијата. Со повеќе од 148,000 вработени во 76 земји, придружуваат 32 милиони клиенти низ целиот свет на дневна основа.

Банката објавува оглас за вработување на едно лице на работна позиција раководител на служба за управување со готовина во Скопје.

Главни задачи и одговорности:

 • Ја организира, координира и раководи со работата на службата за управување со готовина
 • Одредува благајнички минимум и максимум
 • Го организира работењето на денарските и девизните трезори во банката и експозитурите, како и работењето со граѓански сефови
 • Го утврдува и менаџира со оптималното ниво на готовина (денарска и девизна) на ниво на банка и посебно за секоја експозитура
 • Ја следи состојбата на готовина во АТМ
 • Врши секојдневна анализа за потребната готовина, организира снабдување со неопходната готовина од расположивите извори со предност на најевтината можност, како и чување на најмал можен износ на неокаматена готовина, контактирање со домашни банки за потребите за обезбедување на готовина, координирање со експозитурите со цел оптимално користење на готовината и трансфер од една во друга експозитура
 • Дневно изготвување на налози за транспорт на готовина и праќање до агенцијата за обезбедување и транспорт на пари
 • Извршува дневна контрола на експозитурите за почитување на дневните лимити и известува до Директотот на Дирекцијата за непочитување на лимитите
 • Изработува и доставува барања и извештаи до НБРМ 
 • Го организира и врши контрола на процесот на спремање на девизни  и или денарски пратки за други банки
 • Изработува интерни и екстерни извештаи
 • Врши контрола на процедурите поврзани со агенции за транспорт на пари  и други банки
 • Изработува процедури за работење на службата
 • Врши контрола, координација и усовршување на работата со граѓанските сефови, доставува информација за лица закупци на сеф до службата за АМЛ

Кандидатите треба да располагаат со следниве квалификации:

 • Високо образование, пожелно во областа на економија, финансии и банкарство
 • Претходно работно искуство од најмалку 3-5 години на иста или слична позиција
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Одлично познавање на MS Office 
 • Тимски играч
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон постигнување на резултати

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV) со придружно писмо и фотографија, најдоцна до 10.02.2015 год. на адреса: kariera@ob.com.mk со задолжителна назнака За оглас: Раководител на служба за управување со готовина. 

Рок за пријавување: 10.02.2015 година

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange