Connect with us

Странски банки

Нов грабеж на банка во регионот

Објавено

на

Се ште неидентификувани вооружени лица ограбија банка во приморскиот град Валона.

Според полициски информации, грабежот го извршиле две лица, маскирани во војничка униформи кои со себе земале две вреќи со пари и се оддалечиле во непознат правец.

Најпрво тие го совладале приватното обезбедување на влезната врата и под закана со пиштол кој го држел еден од крадците, додека другиот, кој бил вооружен со автоматска пушка влегол во банката и под закана ги земал парите.

Ова е уште еден грабеж на банкарски средства. На 30 јуни беше извршен спектакуларен грабеж на аеродромот „Ринаси“ кога од автомобил на аеродромската писта беа украдени милион евра, пари на банка кои требало да бидат транспортирани надвор од земјата. Крадците веднаш се оддалечиле, со автомобил кој влегол откако ја скршил оградата на аеродромската писта.

И покрај наградата од 30 илјади евра за полезна информација што ја понуди полицијата, извршителите на грабежот не се откриени.

Извор: Лидер

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange