Connect with us

Останато

Најтргувани акции во јуни се акциите на „Алкалоид“, „Комерцијална банка“ АД Скопје и „Макпетрол“

Објавено

на

Според Месечниот статистички билтен на Македонска Берза, во месец јуни, најтргувани се акциите на „Алкалоид“, „Комерцијална банка“ АД Скопје и „Макпетрол“.

Акциите на фармацевтската компанија „Алкалоид“, со 118 трансакции, се најтргуваните акции во текот на месец јуни. Во месец јуни, трансакциите на акциите на „Алкалоид“ учествувале со 27% во вкупниот промет на официјалниот пазар на македонската берза.

Со 78 трансакции односно со 21,9% учество во прометот на официјалниот пазар на хартии од вредност, акциите на Комерцијална банка АД Скопје, се втори најтргувани акции на официјалниот пазар на хартии од вредност на македонската берза.

Акциите на најголема приватна компанија за дистрибуција и промет со нафтени деривати во Република Македонија „Макпетрол“ се трети најтргувани акции со 69 трансакции, т.е. 10,22% учество во вкупниот промет.

Извор bi.mk

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange