Connect with us

Останато

Највисоки дневниците за службено патување во странство

Објавено

на

Дневниците за службени патувања во странство се исплатуваат согласно Решението за највисоки износи на дневниците за службени патувања и селидби во странство и Уредбата за издатоците за службени патувања и селидби во странство.

Во моментов највисока дневница се исплаќа доколку одите на службено патување во Јапонија, поконкретно во Токио и таа изнесува 180 долари. Доколку патувате на други места во Јапонија вашата дневница би изнесувала околу 140 долари.

На одличното второ место по висина на дневница се наоѓа Теп Авив во Израел. Доколку службено патувате овде, вие би земале дневница од 160 долари.

Дневница во висина од 126 долари би добиле доколку одите на службено патување во Тбилиси -Р. Грузија, во Кувајт како и во Ерусалим – Израел.

Висината на вашата дневница би била повисока од 100 долари доколку службено патувате во: САД, Алжир, Република Ангола, Буенос Аирес, Бахреин, Белгија, Гана, Њу Делхи, Најроби – Кенија, Хавана, Лима – Перу, Порторико, Саудиска Арабија Сингапур и др.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange