Connect with us

Странски банки

Можноста за државна интервенција во италијанските банки е реална опција

Објавено

на

Гувернерот на италијанската централна банка Игнацио Виско изјави денес дека не ја отфрла можноста од државни интервенции во случај државните банки да потклекнат.

Во Италија, имено, расте загриженоста дека банкарскиот сектор, кој е оптеретен со ненаплатливи кредити во износ од 360 милијарди евра, би можел да предизвика појава на банкарска криза.

Со оглед на ризикот според кој, во контекст на зголемената неизвесност, ограничените проблеми би можеле да ја поткопаат довербата во банкарскиот систем, можноста за државна интервенција не може да биде отфрлена“, изјави Виско во обраќањето кон италијанската банкарска асоцијација, пренесува агенцијата Франс прес.

Истовремено, италијанскиот министер за финансии Пјер Карло Падоан се обиде да ги смири заплашените акционери, порачувајќи им дека Италија продолжува да ги истражува сите можни начини со цел да дозволи државна интервенција која е во склад со прописите за државни субвенции, а се со цел заштита на штедачите.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange