Connect with us

Останато

Македонија повторно започна процес за издавање на еврообврзница со 5% каматна стапка

Објавено

на

Македонија повторно го започна процесот на издавање седумгодишна еврообврзница со каматна стапка до 5%, објави Ројтерс.

Понудата беше повлечена минатата недела по писмото на член на СДСМ, во кое се наведува дека можеби не постои правна основа за издавање на обврзницата. Првичната понуда беше за 650 милиони евра, а денеска не се споменува сумата.

Обврзницата тогаш беше рекламирана со камата со средна вредност од 5%. Ситигруп, Дојче Банка, Ерсте Груп и СГ ЦИБ се водечки банки агенти за издавање на обврзницата. Македонија има кредитен рејтинг ББ- од Стандард и Пурс и ББ+ од Фич.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange