Connect with us

Останато

Кина го шокираше пазарот

Објавено

на

Народната банка во Кина објави дека нејзините девизни резерви во јуни нагло се зголемиле од 13 билиони долари на 3,21 трилиони, на изненадување на сите.

Економистите кои биле анкетирани од „Bloomberg“, очекувале девизните резерви да дојдат до 3,17 трилиони долари, делумно поради послабите фунта и евро по – Brexit.

Иако, зајакнатиот јен – чија вредност во однос на доларот порасна за 7%, може да ги надомести овие ефекти.

Ова е најголемиот пораст во последниве 14 месеци, иако во јуни 2014 година го достигна својот врв на 4 трилиони долари.

Имено, по добиените податоци, економистите и аналитичарите изразија различен став за тоа што истите говорат за одливот на капитал.

Тимот на Морган Стенли предводен од Гордиан Кемен, во белешката за своите клиенти, напиша дека континуираното стабилизирање на девизните резерви на Кина во месец јуни, носи бран на олеснување по притисокот кој го предизвика одливот на капитал.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange