Connect with us

Форекс

Канцеларот Хамонд може да ја забрза реприватизацијата на „Lloyd Banking Group“

Објавено

на

Новата влада може да ја забрза реприватизацијата на „Lloyd Banking Group“ и да го поништи планот на Џорџ Озборн за продажба на акциите на инвеститори на мало.

 

Озборн сакаше да направи профит од секоја акција на банката и да продава само во момент кога цената на акцијата ќе го надмине нивото на финансиска помош од 73.6p. За разлика од него, Новиот канцелар Филип Хамонд, наместо да чека нивото на акциите да го достигнат тоа ниво, тој може да сака да ја продаде банката многу побрзо, да ја подигне готовината и да затвори едно болно поглавје од оваа финансиска криза.“, се наведува во изворот од банката.

Цената на акциите на „Lloyd Banking Group“ е под критичната точка поголемиот дел од изминативе седум месеци. Изгледите за акциите се неизвесни, што пак ги прави неостварливи плановите на Озборн за понатамошно остварување на профит, во блиска иднина.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange