Connect with us

Останато

Како ќе изгледа новата банкнота од 50 евра?

Објавено

на

Европската централна банка ја претстави новата банкнота од 50 евра, која треба да ја замени најчесто фалсификуваната банкнота.

Таа е со портрет од ликот на богињата Европа од грчката митологија, има подобри безбедносни карактеристики и прозор кој станува транспарентен кога банкнотата ќе се сврти на светло.  

Банкнотата ќе биде пуштена во оптек во април наредната година.

Секоја банкнота ќе има век до четири години, а за изработка ќе бидат потрошени 6-10 евроценти.

Во последните 15 години четири пати е зголемено користењето на банкнота од 50 евра и моментални во оптек има над 8,5 милијарди банкноти.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange