Connect with us

Форекс

Каде ќе се насочуваат парите по Brexit? Дали среброто и златото станаа најсигурни инвестиции?

Објавено

на

По „Brexit“, среброто успеа да достигне цена од 21 долар за унца, што претставува највисока вредност на металот за последните 2 години.

Француската банка „Societe Generale“, минатата недела ги зголеми цените на металот. Банката исто така предвидува дека цената на среброто до крајот на годинава ќе изнесува 18 долари.

Поради несигурноста во валутите која по „Brexit“ се рашири како вирус, како и поради негативните камати, цената на златото додаде 8%, а воедно периодов се смета и за една од најсигурните инвестиции.

Доколку состојбата продолжи по истиот тек, златото може да достигне рекордни вредности во наредните 18 месеци.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange