Connect with us

Останато

Зголемен прометот во трговијата на мало

Објавено

на

Прометот на трговијата на мало во јуни годинава е зголемен во споредба со истиот период од минатата година.

 

Според податоците на Државниот завод за статистика, зголемување на прометот е забележано во групите: трговија на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 8,1, а реално за 9,5 отсто), трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво (номинално за 18,6, а реално за 16,1 проценти) и трговија на мало, освен трговија со горива (номинално за 13,8, а реално за 14,3 отсто).

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange