Connect with us

Останато

ЗАЉУБЕНИ ВО МАРКАТА: Германците сè уште чуваат марки кои вредат 6,5 милијарди евра

Објавено

на

Жителите на Германија сè уште во своите домови чуваат германски марки во вредност од 12,76 милијарди марки или 6,53 милијарди евра, соопшти централната банка на Германија.

Голем дел од марките луѓето ги чуваат поради носталгија, а голем дел од парите се некаде заборавени“, се вели во соопштението.

Неодамна еден жител на Луксембург на таванот од куќата на својот покоен татко пронашол кутија со 69 илјади германски марки, а сличен случај е забележан и во германската покраина Хесен каде за време на рушење на една куќа пронајдена е кутија со 60 илјади германски марки.

Откако пред 14 години беше воведено еврото, жителите на Германија годишно враќаат речиси 100 милиони марки во централната банка.

Германија е единствена земја кој нема воведено временско ограничување за промена на старата национална валута во евро. Во Франција и во Италија рокот за промена на локалните валути веќе е истечен, а во Шпанија, граѓаните можат своите заостанати пезоси да ги претворат во евра до 2020 година.

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange