Connect with us

Останато

Дали Русија ќе го замени доларот со јенот?

Објавено

на

Како неколку држави во Азија, така и Руската централна банка се одлучи да купи кинеска валута за своите резерви.

Москва и Пекинг се политички сојузници кои ги продлабочиле меѓусебните политичко – економски односи, особено откако од Запад беа воведени санкции на Русија поради украинската криза.“, наведува Ројтерс.

Резервите во јуани сè уште не се сметаат како дел од официјалните златни и девизни резерви на Русија, со оглед на тоа дека Меѓународниот монетарен фонд не му дал на јуанот статус на резервна валута.“ – изјави портпаролот на централната банка на Русија.

Според британската агенција, јуанот би требало да добие ваков статус во октомври, што ќе претставува признавање на Кина како глобална економска сила.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange