Connect with us

Осигурување

Ворен Бафет ја купува „Medical Liability Mutual Insurance Co“ за 1,8 билиони долари

Објавено

на

„Berkshire Hathaway Inc.“ постигнала договор за купување на „Medical Liability Mutual Insurance Co.“ (MLMIC), со што ја потврдува лидерската позиција на својот претседател Ворен Бафет во бизнисот со осигурување на медицински лица против тужби.

 

„MLMIC“ е најголемата компанија во Њујорк која нуди професионално осигурување на вработени од здравствениот сектор. Вредноста на средствата минус обврските изнесува 1,8 билиони долари на 31-ви декември 2016 година.

„„MLMIC“ е компанија скапоцен камен, која повеќе од 40 година заштитува лекари, вработени на средно ниво, болници и стоматолози, како ниедна друга. За добрите работи вреди да се чека.“, се вели во соопштението на Бафет.

Осигурувањето одамна е во основата на бизнисот на „Berkshire“, бидејќи генерира готовински текови кои Бафет може да ги реинвестира пред да плаќа осигурителни побарувања. Компанијата се потпира на своите огромни поделби, како автомобилскиот осигурител „Geico“ и „Gen Re“, но Бафет периодично купува и компании од други пазари.

Во 2005 година „Berkshire“ ја купи „Medical Protective Co.“, која има вековна историја. Истата оваа компанија во 2011 година склучи договор за купување на „Princeton Insurance Co.“ од „MLMIC“, за да се прошири во Њу Џерси.

Извор bloomberg.com.

 

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange