Connect with us

Останато

Брегзит ќе остави без работа пола милион луѓе

Објавено

на

Според последната објавена студија за последиците од Брегзит, доколку Велика Британија не постигне спогодба за идните односи со Европската унија пред да го напушти блокот, без работа би можеле да останат речиси половина милион луѓе.

Во истражувањето кое било нарачано од градоначалникот на Лондон се дошло до информации дека Брегзит може да резултира со губење на 482.000 работни места и инвестиции вредни 67 милијарди долари до 2030 година доколку најлошото сценарио стане реалност.

Истовремено, градоначалникот на Лондон апелирал до премиерката Тереза Меј и од неа побарал сигурност дека Велика Британија ќе го избегне овој исход преговарајќи и наоѓајќи споразумно решение

кој ќе им овозможи да останат на единствениот пазар во царинската унија.

“Колку потежок Брегзит би имале на крајот толку поголеми ќе бидат потенцијалните последици по работните места, економскиот раст и животниот стандарт” – додава тој 

 

Повеќе
Реклама here code

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange