Connect with us

Останато

Банкарскиот систем на ЕУ повторно во криза

Објавено

на

Главниот економист на „Deutsche Bank“, Дејвид Фолкертс Линдау, е сериозно загрижен од моменталната состојба во која се наоѓа Европската Унија.

 „Европа е во лоша состојба и мора да ги реши своите проблеми што поскоро, во спротивно ситуацијата дополнително би се искомплицирала.“ наведува Ландау.

Според негова проценка, на ЕУ и е потребен фонд од 150 милијарди евра за банкарскиот систем да може нормално да профункционира.

„Потребен е нов фонд за рекапитализација на банките, особено во Италија, каде банките се под голем притисок, поради ненаплатливите кредити кои достигнаа износ од 360 милијарди евра.“, изјавил Линдау.

Извор investing.com.

Анализи

TEst

Објавено

на

REGOLAMENTO_FIFA
Продолжи со читање

Останато

Facebook и Google добија дозвола да се однесуваат како банки

Објавено

на

certificate_00745-1571577

TO OTHER

Почнувајќи од 13 јануари, деветте најголеми банки во Велија Британија кои ги опслужуваат најголемиот дел од граѓаните, повеќе нема да имаат монопол при реализацијата на финансиските трансакции во државата.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Измени на Законот за кредитно биро!

Објавено

на

Кредитното биро да изготвува извештаи за кредитната способност на кредитобарателот се предвидува со измените на Законот за кредитно биро за што е почната постапка за подготовка на Предлог закон што треба да заврши до 13 февруари 2018 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Error occured while retrieving the facebook feed

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange